منتديات بودى الحب
برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 Nvp01613
منتديات بودى الحب
برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 Nvp01613
منتديات بودى الحب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتديات بودى الحب @اسلاميات | تطوير منتديات |دعم|اكواد|مجلات|html|css|تصميم|ابداع| برامج|افلام عربى |افلام اجنبى|اغانى عربى|اغانى |اجنبى |العاب|جمال حواء|اناقه الشباب|التميز والشمول
 
الرئيسيةالبوابةمركز رفع الصور إرفع صورك مجاناأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
محمد بيه خالد
الاداره
الاداره
محمد بيه خالد


^~^ أوسمتى ^~^ ^~^ أوسمتى ^~^ :
برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 رابط صورة الوسام

المهنه : مبرمج
هوايه : ركوب الخيل
برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 A8x86651
الدوله برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 20px-Flag_of_Egypt.svg
الجنس ذكر
عدد المساهمات : 1712
نقاط : 2219
السٌّمعَة : 5
تاريخ الميلاد : 19/01/1996
تاريخ التسجيل : 02/02/2012
العمر : 28

برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 Empty
مُساهمةموضوع: برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013   برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 Alarmالإثنين أغسطس 26, 2013 9:22 am

المقادير


1كيلو جمبري
بصله كبيره او 2متوسطين
4فص توم وملعقه كبيره من الجنزبيل الطازج المفروم او نصف ملعقه من الجنزبيل البودره
ملعقه كبيره من النعناع الطازج مفرومه
باقه من الكزبره الخضرا
1فلفل اخضر حامي
2ملعقه كبيره من الطماطم البيوريه
ملح _ رشه فلفل اسود _ملعقه صغيره من كل من الكمون_الكاري_الكركم_الكزبره الناشفه

2كوب رز بسمتي
زيت
الطريقه




يقشر الجمبري ويزال كيس الرمل اللي في الظهر ويغسل جيدا


يفرم البصل ويوضع علي النار مع الزيت



يقلب البصل الي ان يدبل ويكون لونه اصفر فاتح


يضاف التوم والجنزبيل والفلفل الحامي ويقلب دقيقتين ثم بيوريه الطماطم والنعناع والكزبره الخضرا


ثم يضاف الملح والفلفل وباقي التوابل


ثم نضع الجمبري ونقلب المكونات جيدا لمده دقيقتين


ثم نضع كوب من الماء


ونتركه الي ان ينضج حوالي ربع ساعه لان الجمبري لايحتاج لوقت في نضجه

نكون مجهزين رز ابيض مستوي بالطريقه العاديه



لو عندك زعفران انقعي رشه صغيره جدا مع نصف ملعقه من ماء الزهر وقليل من الماء ولو مش عندك بتجيبي من عند العطار لون اصفر اسمه لون صفار الزعفران ولون احمر خاصين بالطعام ودوبي قليل منهم مع قليل من الماء ورشيهم علي الرز وهو ساخن


قلبي الرز لكي تختلط الالوان


ضعي نصف مقدار الرز في طبق التقديم ثم خليط الجمبري مع ترك القليل من الجمبري للوجه


ثم ضعي باقي مقدار الرز


ثم الجزء المتبقي من الجمبري وزيني الطبق حسب الرغبه





الصوص الخاص بالبرياني وهو زبادي بالكزبره الخضرا وصوص طماطم
صوص الزبادي مكون 2فص توم مفروم_ملعقه كبيره من الخل _2ملعقه كبيره من الكزبره المفرومه_3ملعقه من الماء _ملح بنضعهم في الخلاط الي ان يصبحوا سائل متجانس ثم نضعهم علي2 علبه من الزبادي

صوص الطماطم مكون من 2طماطم حمرا كبيره _1فلفل اخضر رومي_ملعقه صغيره من الفلفل الاخضر الحامي_2فص توم _بصله متوسطه_ملح وكمون وربع كوب ماء و2ملعقه كبيره من الخل ونضعهم كلهم في قطاعه البصل او الكبه مش في الخلاط الي ان يتم تقطيعه قطع صغيره
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملك روحى
عضو ملكى
عضو ملكى
ملك روحى


^~^ أوسمتى ^~^ ^~^ أوسمتى ^~^ :
برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 رابط صورة الوسام

المهنه : طالب
هوايه : الرسم
برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 1210
الدوله برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 20px-Flag_of_Bahrain_%28bordered%29.svg
عدد المساهمات : 2814
نقاط : -2
السٌّمعَة : 5
تاريخ التسجيل : 08/11/2013

برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 Empty
مُساهمةموضوع: _da3m_9   برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 Alarmالثلاثاء فبراير 25, 2014 9:32 pm

موضوع رائع بوركت
برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 4
برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013 128711691410
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
برياني الجمبري2013,للشيف شربيني 2013
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صوص الديميجلاس2013, للشيف شربيني 2013
» فطيرة الأسماك 2013, للشيف شربيني 2013
» دجاج تكا 2013, للشيف شربيني 2013
» ورقه الفراخ 2013, علي طريقه الشيف شربيني 2013
» كوسه بالباشاميل 2013, من وصفات الشيف شربيني 2013

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات بودى الحب  :: جمال حواء :: مطبخ منتدانا-
انتقل الى:  

©جميع حقوق التصميم محفوظه لشبكة ومنتديات بودى الحب2012